Politie achterstevoren ingehaald op A2

Tot hun stomme verbazing zagen twee agenten in de nacht van donderdag op vrijdag, die in een onopvallende politieauto bij Breukelen op de A2 reden, een achteruitrijdende auto.

De agenten werden ingehaald terwijl zij zich aan de toegestane snelheid van 100 km/u hielden. Onmiddellijk zetten de dienders de achtervolging in. De achteruitrijdende automobilist bleef netjes tussen de lijntjes rijden, maar wel met een snelheid van 130 km/u.

Na een stopteken gegeven te hebben gaf de bestuurder, een 64-jarige Amsterdammer, een verklaring voor zijn rijgedrag. De man vertelde dat hij bemerkte dat er verschillende keren door automobilisten naar hem geseind werd nadat hij de snelweg was opgereden; het drong tot hem door dat hij aan het spookrijden was.

Nadat een blaastest uitwees dat de man niets had gedronken, vertelde hij dat hij zo'n dertig jaar geleden had meegedaan aan een tv-programma waarbij met auto's, voorzien van een automatische versnelling, hard achteruit werd gereden. Keren vond hij te gevaarlijk vandaar dat hij het besluit nam om dan maar achteruit terug te rijden naar de afslag waar hij vandaan kwam.

Dat hij goed kon achteruitrijden was duidelijk, vonden de dienders, maar de man kreeg wel bekeuringen voor het spookrijden, voor het achteruitrijden op een snelweg en voor de 30 km/u die hij te hard reed.

Als extra service zorgden de agenten ervoor dat de man veilig kon keren. De Amsterdammer nam daarna de juiste afslag en kon vervolgens via de juiste oprit zijn weg vervolgen.