Spock wordt Sentinel Prime

Niemand minder dan Leonard Nimoy heeft toegezegd tot een rol in Transformers: Dark of the Moon. Hij zal de stem inspreken van Sentinel Prime, de mentor van Optimus Prime.

Nimoy is het meest bekend als Spock uit de originele Star Trek-serie. De acteur is echter geen groentje als het aankomt op Transformers. In 1986 kroop hij al in de rol van de Decepticon Galvatron, in een animatiefilm over de strijdende 'robots in disguise'.

Ondanks Nimoys staat van dienst was regisseur Michael Bay enigszins huiverig om de acteur te vragen. Bay vertelt tegen Entertainment Weekly: "Ik was te bang om hem te vragen. Daarbij is hij getrouwd met Susan Bay, wat een nicht van mij is. Ik moest dus voorzichtig te werk gaan. Ik heb hem wel eens ontmoet op familiegelegenheden. Maar hij zei me: 'Ik ben vereerd. Ik ben blij om terug te zijn.'"

Volgens Bay kunnen we ditmaal meer diepgang verwachten vn de mechanische hoofdrolspelers: "De robots hebben wat meer karakter in deze film. Veel meer. Je zult hun innerlijke strijd echter begrijpen, aan beide kanten eigenlijk."