Amsterdamse politie brengt illegale taxi's slag toe

In Amsterdam Zuidoost zijn dinsdag 36 snorders aangehouden. De politie nam acht illegale taxi's in beslag en deelde voor bijna 3500 euro aan boetes uit. Dit jaar hield de politie al 71 chauffeurs aan en werd op vijftien voertuigen beslag gelegd.

Verder werd voor ongeveer 3000 euro aan bekeuringen uitgedeeld vanwege technische mankementen aan de neptaxi's. Om die reden werden bij de grootschalige controle ook twee kentekenbewijzen ingevorderd.

De chauffeurswerkzaamheden zijn verboden, maar volgens de politie zijn snorders ook vaak bij illegale acties betrokken. Ze vervoeren grote hoeveelheden drugs of brengen bolletjesslikkers naar hun bestemming, hoewel ze dat soms zelf niet weten.

Vorig jaar werden 126 mensen aangehouden voor dergelijke zaken en 28 auto's in beslag genomen. Ook het OM, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Dienst Werk en Inkomen en de Belastingdienst werken mee aan de controles. Een snorder kan dus zomaar zijn auto, uitkering of toelagen kwijtraken. Het aantal controles wordt verder uitgebreid.