Nvidia's 'snelste kaart ter wereld' is niet hittebestendig

AMD, de grote videokaartfabrikant waar we onlangs over spraken zal ongetwijfeld hun concurrent Nvidia uitlachen. Nvidia noemde hun nieuwste videokaart, de 590 GTX, 'de snelste ter wereld'. Nu lijkt de videokaart meer op de 'heetste ter wereld'; de 'oude' drivers zouden de kaarten namelijk kunnen oververhitten.

In een aantal berichten stak de kop op dat de videokaart door kan branden als hij lichtelijk opgevoerd is (overklokt). Echter, sommige modellen zijn al overklokt door de fabriek en zijn daarom net zo vatbaar voor het probleem. Het is goed mogelijk dat vooral een overklokte videokaart kan doorbranden, maar waarschijnlijk een bug in de driversoftware zou ervoor zorgen dat hij meer stroom trekt dan zou mogen, waardoor het dure dingetje in een wolkje rook verandert.

Het advies is: gebruik absoluut niet driver v267.52 en probeer de kaart niet te overklokken, aangezien sommige gebruikers ook zonder opvoering problemen melden. Nvidia zelf zegt dat de tussenfabrikanten de kaart hebben aangepast naar waarden die helemaal niet mogen en wast daarom de handen in onschuld.