PVV'er Brinkman moest liegen over drankprobleem

PVV'er Hero Brinkman werd door zijn partij gedwongen om te zeggen dat hij een drankprobleem had terwijl dat niet waar was. Dat beweert het Tweede Kamerlid in een interview met SGP-jongerenblad In Contact. "Ik was bang dat ze mij uit de fractie zouden gooien, dus heb ik dat maar gezegd als excuustruc."

Brinkman kwam in 2009 in opspraak omdat hij in dronken toestand een barman van journalistensociëteit Nieuwspoort zou hebben geslagen. Brinkman en de barman ontkenden, maar toen het verhaal niet overwaaide moest Brinkman naar eigen zeggen publiekelijk door het stof.

"Ik moest nadrukkelijk zeggen dat ik een alcoholprobleem had, maar ik had helemaal geen drankprobleem", zegt Brinkman daarover in het interview. "Ik ben geen alcoholist."

In een reactie via Twitter op het overigens geautoriseerde interview ontkent Brinkman dat hij moest liegen, maar hij betwist de tekst van het interview niet. "Ik moest niet liegen van Geert. Er is een verschil tussen soms te veel drinken en het zijn van een notoire alcoholist."

De rel rond Nieuwspoort is overigens niet het enige alcoholgerelateerde incident rond Brinkman. Toen hij nog als politieman in Amsterdam werkte probeerde hij een alcoholcontrole te ontwijken door er met hoge snelheid en gedoofde lichten omheen te rijden. Hij nam thuis een slok cognac waardoor een blaastest geen uitsluitsel kon bieden over of hij al te veel had gedronken.


PVV'er Brinkman moest liegen over drankprobleem (Foto: Novum)