Politie zoekt vader van baby tienermoeder

De politie in Groningen is woensdag begonnen met het onderzoek naar de identiteit van de vader die een kind heeft verwekt bij het 12-jarige meisje dat vorige week beviel van een dochter.

De politie is al in het ziekenhuis op bezoek geweest bij de basisschoolleerlinge uit het Groningse Beijum. Het ging daarbij om een eerste kennismaking, benadrukt een politiewoordvoerder woensdag.

Het meisje uit Groningen beviel vorige week dinsdag van een gezonde dochter tijdens een schoolexcursie. Ze wist niet dat ze zwanger was. Haar dochtertje is door ambulancepersoneel ter wereld geholpen.

De politie doet onderzoek nadat de Raad voor de Kinderbescherming dinsdag aangifte had gedaan van een zedenmisdrijf. Het is strafbaar om bij een kind dat jonger is dan 12 jaar binnen te dringen. Het meisje was 11 jaar toen ze zwanger werd.

Eerder werd bekend dat de vader van de tienermoeder zou zijn veroordeeld voor het misbruiken van een andere dochter. De vader van de tienermoeder zou daarvoor twee jaar in de cel hebben gezeten. Of de bewijzen van de politie in zijn richting wijzen is nog niet bekendgemaakt.