Reboot Batman is aangekondigd

Na de aangekondigde reboots van Spider-Man, Superman, Daredevil en X-Men, is nu ook bekendgemaakt dat er al gewerkt wordt aan een reboot van Batman. En dat terwijl het laatste deel van de trilogie van regisseur Christopher Nolan, The Dark Knight Rises, pas in 2012 in de bioscopen verschijnt.

Deze reboot heeft deels te maken met de plannen van Warner Bros. om een film te maken rond de zogenaamde Justice League. In deze film zouden superhelden van DC Comics samenkomen. Naast Batman, gaat het hier om superhelden als Superman en Green Lantern. In feite is dit de tegenhanger van The Avengers van Marvel Comics, waarbij onder andere Iron Man, the Hulk, Captain America en Thor met elkaar samenwerken.

De huidige Batman, gespeeld door Christian Bale, is volgens producent Jeff Robinov iets te 'gewoontjes' om deel uit te kunnen maken van de Justice League. Overigens lijkt het er wel op dat de man achter de laatste succesvolle reboot van Batman, Christopher Nolan, ook betrokken zal zijn bij deze nieuwe reboot. Gezien zijn huidige staat van dienst, is dat een kleine meevaller voor de fans van Batman.

Producent Jeff Robinov zegt zelfs dat hij de film met de Justice League in 2013 in de bioscopen wil zien. Dit lijkt zeer onwaarschijnlijk, aangezien de reboot van Superman pas rond die tijd uitkomt en de reboot van Batman komt waarschijnlijk nog later uit. Naast het script voor de verfilming van de Justice League, wordt ondertussen ook gewerkt aan scripts voor films met The Flash en Wonder Woman.

Batman / The Dark Knight
Reboot van Batman is in aantocht