Verdachte in Amsterdamse zedenzaak vrij

Een 32-jarige man uit Amstelveen, een van de verdachten in de grote Amsterdamse zedenzaak, is maandag op vrije voeten gesteld. Dat maakte een woordvoerster van de Amsterdamse rechtbank dinsdag bekend.

De man was oproepkracht bij KinderRijk in Amstelveen en wordt verdacht van het bezit van kinderporno op zijn computer. Er zijn geen aanwijzingen van kindermisbruik, meldde het bestuur van KinderRijk eerder op de website. "In principe werd zijn gevangenhouding met zestig dagen verlengd, maar hij is onder voorwaarden vrijgelaten", meldde de zegsvrouw. De man mag zich niet schuldigmaken aan een misdrijf, moet beschikbaar zijn voor onderzoek en meewerken aan een psychologische rapportage.

De 32-jarige man uit Amstelveen woonde op hetzelfde adres als een 36-jarige man. De politie denkt dat deze man, die nog vastzit, contact heeft gehad met de 27-jarige hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M. De 32-jarige heeft voor zover bekend geen contact met de hoofdverdachte gehad, meldde het OM eerder.