Geen prijzen voor trouwe Playstation-gamers

Het belonen van trouwe gamers met PlayStation 3- en PSP-spelcomputers gaat niet door. Dat heeft Sony maandagnacht middels een e-mail aan zijn betalende leden bekendgemaakt. Gamers die veel spelen op de PlayStation 3 en PSP zouden cadeaus krijgen, waaronder menuachtergronden en kledingstukken voor hun Playstation Home-personage.

Oorspronkelijk zouden de PlayStation Rewards in april gelanceerd worden. Sinds oktober heeft Sony tests gedaan met de virtuele beloningen. Dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. "In de huidige staat, kunnen de PlayStation Rewards niet publiekelijk in gebruik worden genomen", laat Sony weten in de e-mail.

Ook zonder een PlayStation Plus-abonnement kunnen gamers gebruik maken van het PlayStation Netwerk. Zo kunnen films bekeken en games online gespeeld worden tegen andere spelers.

Ondanks het wegvallen van de virtuele beloningen blijft het PlayStation Plus-abonnement bestaan. Sony zou meer dan honderdduizend abonnees hebben. Gamers die lid zijn, krijgen zo nu en dan gratis games of toegang tot vroege versies van bepaalde spellen.