Duitse jongeren vervolgd voor misbruik Ameland

Vier Duitse jongeren zijn aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van zeker acht andere Duitse jongeren in een vakantiekamp op Ameland. Zes anderen komen er met een waarschuwing vanaf. Dat melden Duitse media vrijdag.

Het gaat om drie jongens van 15 en een van 16 jaar. Ze worden beschuldigd van aanranding van jongens uit dezelfde groep, die ze ook zwaar lichamelijk letsel toebrachten. Volgens de officier van justitie in Osnabrück waren de daders bewust op zoek gegaan naar de 'zwakkere' jongens. Ze hielden hen vast en stopten onder luid gejoel voorwerpen in hun achterwerk.

De slachtoffers zouden de kampleiding op de hoogte hebben gesteld, maar die ondernam geen actie om misbruik te voorkomen. Het incident kwam aan het licht nadat een moeder van een van de jongens bij de politie in Osnabrück had aangeklopt.

Het kamp werd van 25 juni tot 8 juli georganiseerd door sportvereniging Stadtsportbund Osnabrück. Rond de honderd jongeren namen deel aan het vakantiekamp. Het Duitse openbaar ministerie doet nog verder onderzoek naar de zaak.