Facebooktroll moet jaartje brommen

Een 29-jarige man uit Brisbane is tot drie jaar cel veroordeeld, waarvan hij er eentje moet uitzitten. De Australiër heeft schokkende foto's en teksten geplaatst bij Facebook-pagina's ter ere van twee overleden kinderen.

Zo postte Bradley Paul Hampson vorig jaar februari een bewerkte foto bij de pagina van een 12-jarig jongetje dat was overleden. Hij had het gezicht van de jongen in een foto van een boomversnipperaar geplakt en bewerkte de foto zo dat er bloed uit het apparaat leek te komen. Daarnaast schreef hij de tekst 'Joepie, ik ben dood' over een foto van het ventje.

Daarnaast reageerde de jongeman op een pagina ter nagedachtenis aan een 8-jarig meisje. Zo deed hij of hij het meisje had verkracht en vermoord. "Mijn definitie van genot", zo schreef Hampson, "is te luisteren naar het geluid van haar krakende botten. Ik werd gek, dus vermoordde ik haar."

Hampson nam voor zijn reacties de naam aan van een man die bij hem op school zou hebben gezeten. Bij huiszoeking werden bij hem bijna tweehonderd kinderpornofoto's aangetroffen. De zelfbenoemde 'troll' is door de rechter veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf. Met aftrek van voorarrest is hij in september weer op vrije voeten.