Krakers opgepakt bij protest voor politiebureau

De Amsterdamse politie heeft woensdagavond acht krakers opgepakt bij een protest voor een politiebureau. Vanuit een groep van ongeveer vijftig krakers werden volgens de politie voorwerpen tegen het politiebureau gegooid. Ze protesteerden tegen het vasthouden van krakers die eerder waren aangehouden.

Een aantal demonstranten zou agressief zijn geworden toen agenten bij het politiebureau aan de Flierbosdreef tegen de groep optraden. Acht betogers werden opgesloten voor openlijke geweldpleging. Ze zijn in de loop van de nacht vrijgelaten.

Sinds dinsdag tien kraakpanden werden ontruimd op basis van het kraakverbod rommelt het in Amsterdam. Een kraker werd aangehouden voor het overtreden van het kraakverbod. Daarnaast werden drie vrouwelijke activisten aangehouden toen ze probeerden een politiewagen bij het Surinameplein in brand te steken.

Een auto van woningbouwvereniging Rochdale ging aan de Jan Pieter Heijestraat in vlammen op. Ook werden ruiten van banken vernield. De politie hield hiervoor twee mannen en één vrouw aan. Ook hierbij zou het om een 'krakersgerelateerd incident' gaan. Dinsdagavond werden drie nieuwe panden gekraakt.