Pachter: 'Battlefield 3 heeft geen kans om CoD te verslaan'

Ons meest geciteerde analist Michael Pachter heeft weer van zich laten horen. In een gesprek met Industry Gamers heeft hij gezegd dat Battlefield 3 (vrij vertaald) 'geen kans' heeft om Call of Duty te verslaan. Hij baseert dit op het aantal verkochte games; volgens Pachter moet het 300% meer verkopen dan de vorige versie.

"Er is geen kans dat Battlefield 3 Call of Duty zal inhalen. EA probeert telkens wat van Call of Duty's aandeel te snoepen. Ik geloof dat als Battlefield 3 goed uit de bus komt, er ongeveer 25 tot 35 procent meer verkocht zullen worden dan de vorige versie. Het moet echter 300% meer verkopen dan de vorige versie om Call of Duty in te halen," aldus Pachter. Wat even onduidelijk blijft is wat hij bedoelt met 'vorige versie' en we gaan er gemakshalve van uit dat dit Bad Company 2 is.

"De vraag die je niet stelde, is of Battlefield 3 wel een aandeel zal nemen. Gezien het groeiend aantal multiplayer-spelers van CoD is het goed mogelijk dat beide games meer zullen verkopen in 2011, dus ik twijfel of EA wel een aandeel zal 'nemen'."