Vrouw in cel voor misleiden en bestelen bejaarden

Een 54-jarige vrouw uit Wateringen wordt ervan verdacht de afgelopen jaren zeker vijf bejaarden te hebben misleid en geld te hebben afgenomen. Ook zou ze honderdduizenden euro's hebben witgewassen.

De vrouw zou het vertrouwen van de bejaarden, onder wie ook geestelijk gehandicapten, hebben gewonnen en aangeboden hun bankzaken te regelen. Vervolgens plunderde zij hun rekeningen en bestelde luxe producten op hun naam.

Bij de aanhouding van de vrouw op 15 maart trof de politie 65.000 euro in haar woning aan. Op dat bedrag, haar auto en haar woning is beslag gelegd. De politie en het Openbaar Ministerie gaan proberen het geld dat de vrouw met criminele activiteiten heeft verkregen af te nemen.

De politie onderzoekt of de vrouw ook betrokken is bij uitkeringsfraude. Inmiddels hebben vijf mensen aangifte tegen de vrouw gedaan. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

De Wateringse, die tot voor kort in Den Haag woonde, is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die haar voorarrest met twee weken verlengde.