Drie vrouwen met cocaïnelolly's gepakt op Schiphol

Bij controles op Schiphol zijn afgelopen week snoepjes, kruidenpotjes en zakken met ijslolly's onderschept waar drugs in bleken te zitten. De zakken met ijslolly's wogen 2 tot 3 kilo. De marechaussee heeft drie vrouwen aangehouden die met verschillende vluchten uit Suriname kwamen en spreekt van een opmerkelijke vondst.

De arrestanten, twee vrouwen uit Rotterdam van 19 en 21 jaar en een 23-jarige Amsterdamse, hadden alle drie zakken met ijslolly's bij zich. De douane had het vermoeden dat de lolly's verdovende middelen bevatten.

De drie zijn in een cel gezet. De vrouw uit Amsterdam reisde met haar 1-jarige nichtje. Het kind is overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

Daarnaast werd een 33-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. Hij zat op een vlucht uit Istanbul en had ongeveer 2 kilo heroïne in zijn koffer.

De marechaussee en douane stellen dat smokkelaars steeds inventiever worden in het verstoppen van verdovende middelen. Regelmatig worden drugs aangetroffen in voedingswaren, drank, kleding, schoenen, audioapparatuur en dubbele bodems van koffers. Vorig jaar werden 1170 drugskoeriers en -slikkers aangehouden op de Amsterdamse luchthaven.


Drie vrouwen met cocaïnelolly's gepakt op Schiphol (Foto: Novum)