Eddie Murphy krijgt oeuvreprijs

Eddie Murphy krijgt een prijs voor zijn hele komische oeuvre. Het gaat om de Comedy Icon Award, een nieuwe prijs waarvan Murphy de eerste winnaar is.

De 49-jarige acteur en komiek ontvangt de prijs zaterdag. Dan vinden in New York de Comedy Awards plaats, een nieuwe awardshow in het leven groepen door MTV. Tijdens het evenement worden acteurs, regisseurs, komieken en schrijvers die het afgelopen jaar een grote rol speelden in de komediewereld beloond met een prijs. Zo nemen onder anderen Russell Brand en Will Ferrel het tegen elkaar in de categorie beste komische acteur.

De Comedy Icon Award gaat naar een artiest die het komedielandschap heeft veranderd en andere komieken heeft beïnvloed, staat op de website van de show. Eddie Murphy werd op 19-jarige leeftijd bekend dankzij de sketchshow Saturday Night Live en speelde daarnaast in kaskrakers als Beverly Hills Cop, Coming to America en The Nutty Professor.

De uitreiking van de Comedy Awards wordt op 10 april uitgezonden in de Verenigde Staten. Wanneer de show in Nederland is te zien is nog niet bekend.


Eddie Murphy (Foto: Novum)