Nintendo erkent falen online winkel

Gamegigant Nintendo is niet tevreden over de eigen online winkels voor de Nintendo Wii en Nintendo DSi. Het is de eerste keer dat de Japanse gamegigant zich uitlaat over het falen van de online winkels.

In een interview met gamewebsite Gamasutra geeft Hideki Konno, ontwikkelaar van de Nintendo 3DS, aan dat het gebruikersgemak erg matig is en dat consumenten niet al te positief zijn over de online winkels.

Voor de Nintendo 3DS heeft het bedrijf een nieuwe online shop ontwikkeld. Hierin wordt de promotie van nieuwe producten gekoppeld aan de verkoop, iets dat op de Nintendo Wii nadrukkelijk gescheiden wordt.

In de laatste weken heeft het bedrijf achter Super Mario fel uitgehaald naar spelletjes zoals deze op de iPhone te downloaden zijn. Kleine spelletjes zouden consumenten een verkeerd beeld geven van de prijs van games. Bovendien zou er 'te veel troep' zijn voor de iPhone. Hideki Konno laat in het interview weten dat Nintendo graag de kwaliteit van het gamen wil waarborgen.

De eShop voor de Nintendo 3DS wordt begin mei middels een gratis te downloaden update gelanceerd. De 3D-spelcomputer ligt vanaf vrijdag in de winkel.


Nintendo erkent falen online winkel (Foto: Novum)