Rooney: "Denk veel aan de titel"

Wayne Rooney erkent dat de negentiende titel voor Manchester United veel zal betekenen, onder meer omdat dan de club het titelrecord van Liverpool zal verbreken.

"In deze fase kijk je uit naar elke wedstrijd en moet je ervan genieten, helemaal als je ook nog in de race voor andere prijzen bent. Het is spannend voor de fans en ook voor de spelers. Je weet dat je nog maar een paar weken verwijderd bent van het wellicht winnen van belangrijke prijs", zegt Rooney op de website van Manchester United.

Als Manchester United dit seizoen de landstitel veroverd, betekent dat het een overtreffing van het record van aartstivaal Liverpool. "Ik denk veel aan de negentiende titel", zegt Rooney. "Ik kom uit Liverpool en ben opgegroeid als een Everton-fan, dus deel uitmaken van het team dat het record van Liverpool overneemt, bekekent net zoveel voor ons als spelers als voor de fans."

"We zijn nu goed in vorm. We verwachten thuis altijd te winnen, maar we geloven altijd dat we kunnen winnen, hoe we ook spelen. Ik weet welke angst de tegenstander voelt voor ze het tegen ons moeten opnemen", vervolgt hij. "Wij hebben het psychologische voordeel, nog voor de wedstrijd begonnen is."