Ribéry schaamt zich voor jaar 2010

Franck Ribéry schaamt zich als hij terugkijkt op het jaar 2010. De Fransman kende een roerig jaar op zowel het privé als het sportieve vlak. Deze week keert hij na negen maanden afwezigheid terug bij het Franse nationale elftal.

Ribéry zat eind vorig seizoen niet lekker in zijn vel en haalde in de halve finale van de Champions League in een duel met zijn club Bayern München tegen Olympique Lyon een rode kaart, waardoor hij de finale van het kampioenenbal aan zich voorbij moest laten gaan.

Op het WK in Zuid-Afrika hoopte de aanvaller met Frankrijk op goede resultaten om de zure smaak weg te spoelen, maar keerde gedesillusioneerd terug naar huis. In de selectie van Les Bleus brak bovendien een opstand uit tegen de toenmalige bondscoach Raymond Domenech, waarbij Ribéry werd gezien als een van de aanstichters. Hiervoor kreeg hij drie duels schorsing door de Franse bond opgelegd.

"Ik heb de verkeerde wegen bewandeld en ben mezelf verloren. Ik heb mensen pijn gedaan, mensen die zeer belangrijk voor me zijn. Ik heb mezelf te schande gemaakt en wil daar mijn excuses voor maken. Ook het WK verliep niet goed, ik was niet in vorm op het veld," blikt Ribéry nog één keer terug. Hij hoopt het achter zich te kunnen laten. "Ik wil niet langer terugkijken. Het Franse shirt zit nog altijd in mijn hart en is zeer belangrijk voor me."

Naast Ribéry is ook Patrice Evra teruggekeerd bij de selectie van Les Bleus. Vrijdag spelen ze een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg en vier dagen later wordt er geoefend tegen Kroatië.