[Primera División] Uitslagen speelronde 29

Afgelopen weekeinde werd in Spanje de 28e speelronde van de Primera División afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken. Een verslag van de wedstrijd tussen Sevilla en FC Barcelona is hier terug te vinden.

Real Madrid wint derby van Atletico Madrid

Real Madrid blijft nog altijd in het spoor van FC Barcelona. De formatie van trainer José Mourinho won afgelopen weekend de stadsderby tegen Atletico Madrid met 2-1. Het verschil met de Catalanen, die dit weekend eveneens wonnen, werd echter niet kleiner en bedraagt nog altijd vijf punten.

De Koninlijke stond tegen stadsgenoot Atletico al na een half uur ewdstrijd op een comfortabele voorsprong. Na elf minuten opende Karim Benzeman de score, waarna Mesut Özil de score na iets meer dan een half uur verdubbelde. In de slotfase produceerde de thuisploeg nog wel een aansluitingstreffer, waar het vervolgens bij bleef.

Vrije trap De Guzman bezorgt Real Mallorca de winst

Real Mallorca slaagde er dit weekend in om met een minimaal verschil van degradatiekandidaat Real Zaragoza te winnen. Het enige doelpunt van deze wedstrijd werd gemaakt door oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman.

De Guzman maakte de enige treffer van deze wedstrijd in de tweede helft. Dit deed de speler middels een fraaie vrije trap, waar Leo Franco niet bij kon. De reservedoelman van Real Zaragoza stond toen pas drie minuten in het veld, aangezien eerste keus Toni Doblas met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Het was voor de voormalig speler van Feyenoord zijn tweede goal in dienst van Real Mallorca, dat door de zege naar de negende plaats klom.