Geen straf voor doodrijden kinderen Wildervank

De rechtbank in Groningen heeft de 22-jarige man uit Wildervank die in juni twee meisjes doodreed vrijgesproken. De man had volgens de rechtbank niet kunnen weten dat de kinderen achter een brug aan het spelen waren.

Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 180 uur geëist, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en twee jaar rijontzegging, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De man reed op 12 juni in een woonwijk aan de Lange Boschedijk in de Groningse plaats. Vermoedelijk zag hij de kinderen over het hoofd toen hij in een 30-kilometerzone over een bruggetje reed. Beide meisjes kwamen onder de auto terecht.

Tweehonderd omstanders kwamen op het ongeval af en reageerden hevig geëmotioneerd. Ook de bestuurder was ontdaan. Een meisje overleed ter plaatse, het andere slachtoffer later die dag in het ziekenhuis.

Tijdens het proces werd gesteld dat de 22-jarige onderuitgezakt zat en de meisjes daardoor niet kon zien. Volgens de rechtbank kan dit echter niet worden bewezen. Daarbij zou het niet veel uitmaken.