'Scouts Inter op tribune voor Mertens'

Jack van Gelder liet vanavond in Studio Voetbal weten dat scouts van Internazionale aanwezig waren bij de competitiewedstrijd tussen PSV en FC Utrecht. De interesse van de Italiaanse ploeg zou vooral uit zijn gegaan naar Utrecht-speler Dries Mertens.

Mertens, die ook al op de interesse van Ajax en Anderlecht kan rekenen, zou volgens technisch directeur Foeke Booy nog niet uit Utrecht willen vertrekken. Daarmee spreekt Booy de geruchten tegen, dat Mertens een transfer naar een andere club wel ziet zitten.

"Het tegendeel is waar. Ajax was officieel, Anderlecht niet. Johan Boskamp heeft geroepen dat hij de ideale vervanger is voor Boussoufa. Dan gaat dat balletje rollen. Dries heeft het prima naar zijn zin in Utrecht", aldus Booy.

De technisch directeur vervolgt: "Natuurlijk kan er een moment komen dat we elkaar verder kunnen helpen - hij via een volgende stap in zijn carrière, wij met een mooie transfersom - maar we hebben afgesproken dat Dries voorlopig zijn voeten moet laten spreken. Dries is eerlijk als hem iets wordt gevraagd over zijn toekomst. Natuurlijk vindt hij Ajax en Anderlecht een mooie club."

Mertens is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Utrecht. De Belg kwam in 2009 over van AGOVV.