Coronel: "Dit geeft veel vertrouwen"

Tom Coronel is het nieuwe seizoen in het World Touring Car Championship goed begonnen. De Nederlander behaalde in het Braziliaanse Curitiba een tweede en een vierde plaats met de BMW, waarmee hij veel lof oogste.

Vooral in de tweede race baarde Coronel opzien door vanaf een derde startplaats de leiding te grijpen. "De start was echt heel goed. Ik keek in mijn spiegel en het leek wel alsof de rest stilstond. Ik dacht even dat ik alleen op mijn achterwielen wegtrok, zo goed kwam ik van mijn plek," zei hij na afloop tegen NUsport.

Coronel kreeg in de race hulp van zijn voormalige teamgenoot bij SEAT Gabriele Tarquini die de sterke Chevrolets een aantal ronden achter zich wist te houden. "Ik zat al te hopen dat Gabriele lekker in de weg zou gaan rijden voor ze, maar uiteindelijk deed hij dat net niet lang genoeg. Dan weet je dat je het lastig krijgt tegen de Chevy's."

Toen ze de Italiaan voorbij waren was het Alain Menu die in de spiegels van de Nederlander opdook. "Ik zag dat hij analyseerde waar mijn zwakke punten lagen tijdens een ronde. Dus ik wist dat die aanval niet lang uit kon blijven," zei Coronel die in de negende ronde de Zwitser moest laten gaan. "Ik zag hem totaal niet aankomen en toen zat hij er al naast en was het te laat. Ik wist dat het lastig ging worden om hem nog terug te pakken, want Alain is gewoon een goede coureur," zei de rijder die achter Menu als tweede zou finishen.

De wedstrijd in Curitiba heeft Coronel veel zelfvertrouwen gegeven voor de rest van het seizoen. "Hier kunnen we mee verder. De Chevrolets zijn iets te sterk, maar we doen zeker mee en hebben echt wel kansen. Ik durf wel te zeggen dat ik dit seizoen wedstrijden ga winnen. Het team steunt me in alles en samen kunnen we dit jaar mooie dingen laten zien."