Cornelisse: "Hoop dat het snel rond komt met Twente"

Tim Cornelisse is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor FC Utrecht. De verdediger heeft een aflopend contract in de Domstad en daar gaat FC Twente van profiteren. Vanaf volgend seizoen speelt de verdediger zo goed als zeker in Enschede.

"Ik hoop dat het zo snel mogelijk rond komt met Twente", vertelde Cornelisse zondagmiddag na de 1-0 nederlaag tegen PSV tegenover Goal.com. De verdediger hoopt snel zijn handtekening te zetten onder zijn contract bij Twente. "Alleen ik moet nog niet te vroeg juichen. Ik ben er hartstikke blij mee, maar dat spreekt voor zich denk ik."

Eind 2010 kreeg Cornelisse (32) te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd bij Utrecht. Hij mocht op zoek naar een nieuwe club. "Dit besluit hebben we puur op basis van sportief-technische afwegingen genomen", zei technisch directeur Booy op de clubwebsite van FC Utrecht eerder al. "Tim speelt nu nog veel, maar we moeten naar de toekomst kijken, waarin we ons als team willen blijven ontwikkelen."

FC Twente had wel oren naar de rechtsback en deed hem een aanbieding. "We hebben inderdaad gesproken met FC Twente en zijn nu in afwachting van de definitieve aanbieding", zei zaakwaarnemer Søren Lerby eerder al tegenover Voetbal International.