Sletjeslijst op middelbare school wekt woede

Op een middelbare school in Westchester County, in de Amerikaanse staat New York, gaat een bijzondere lijst rond, tot woede van velen. Op de zogeheten 'smut list' staan vele tienermeisjes met daarbij hun seksuele ervaring.

Op de sletjeslijst van Harrison High School staan meestal meisjes tussen de 14 en 18 jaar. Zij staan op volgorde van hun naam en het aantal seksafspraakjes.

Een van de 'sletjes' op de lijst is de 15-jarige Angela Viccaro. Het meisje is geschokt en beschaamd dat zij op de lijst voorkomt. Ze vindt het een walgelijke streek van degene die de lijst ooit heeft opgesteld. "Er moet iets gedaan worden", huilt ze.

De sletjeslijst begon onder de naam 'Westchester SMUT List' op Facebook. Bewust werd het woord 'slut' (slet-red.) vermeden, waarschijnlijk in verband met de regels van de profielensite. Al snel werd de groep bekend en al binnen een dag had deze zevenduizend leden. Ondanks dat de Facebook-pagina inmiddels is verwijderd, verspreidde de lijst zich verder via smartphones.

De bewuste lijst, telt maar liefst zo'n honderd meisjes. Er blijkt ook een andere lijst te zijn met alleen jongers erop. De school zegt eraan te werken het verspreiden van de lijst de kop in te willen drukken en werkt samen met de politie om de onderste steen boven te krijgen.


Een nieuwsfilmpje over de sletjeslijst