Politie beëindigt drukbezochte straatrace

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een drukbezochte illegale straatrace in het Rotterdamse havengebied beëindigd. Ongeveer vierhonderd mensen hielden zich op de Bunschotenweg met circa tweehonderd auto's bezig of woonden de race bij. In totaal werden 75 processen-verbaal opgemaakt, meldt de politie zondag.

Een 30-jarige Rotterdammer, een bekende van de politie, werd opgepakt voor het bedreigen van twee agenten in burger. Hij is naar een politiebureau gebracht.

Volgens de politie leiden illegale straatraces en het daarbij horende agressieve rijgedrag van de grote groepen aanwezigen vaak tot klachten als overlast, intimidatie, schade aan bedrijfsterreinen en mishandeling. "De races vergroten ook de kans op ongelukken bij toeschouwers en het overige wegverkeer", aldus de politie.

De deelnemers en toeschouwers doen over het algemeen meerdere locaties per avond aan. Op weg naar de races toe vertonen zij op de openbare weg volgens de politie al gevaarlijk en agressief rijgedrag.

In het Rotterdamse havengebied houden zich wekelijks grote groepen straatracers op. De actie van dit weekend maakt deel uit van een project dat de Rotterdamse politie is gestart tegen illegale straatraces. De politie hanteert op dit gebied een zero-tolerance beleid.