De Boer: "Dit is zeer teleurstellend"

Ajax slaagde er vanmiddag niet in om van ADO Den Haag te winnen. De Haagse formatie won het duel uiteindelijk met 3-2. Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers, was logischerwijs niet blij met de tweede nederlaag in een week tijd. Eerder deze week verloor de ploeg ook al van Spartak Moskou en werd daardoor uitgeschakeld in de Europa League.

"Als je zo kinderlijk drie goals weggeeft en niet beseft om deze ten koste van alles te voorkomen, is dit zeer teleurstellend," aldus De Boer tegenover de camera van Eredivisie Live. Met deze uitspraak refereerde hij vooral naar de treffers van Lex Immers en Timothy Derijck. Beide heren troffen doel uit een standaard moment. "Volgens mij moet je bij standaard situaties met je hele ziel en zaligheid voor de goal gaan liggen."

Ajax kende een redelijke start van de wedstrijd, maar kwam na een half uur spelen toch op achterstand. "Je speelt vrij aardig tot goed en domineert de wedstrijd. ADO Den Haag kwam er niet meer uit, maar wij komen dan door een klungelige fout op achterstand. Dat zet je weer recht, maar dan geef je de wedstrijd door twee standaardsituaties uit handen, terwijl je zelf aan het domineren bent. Dan besef je niet waar het om draait."

Door het nieuwe verlies lijkt de titel voor Ajax ver weg te zijn. Dat realiseert De Boer zich ook, maar hij blijft ook nog een sprankje hoop houden. "De titel hangt nu aan een zijden draadje. Je bent afhankelijk van anderen, maar ik ga er niet meer vanuit."