Dave Grohl: Fuck you Glee

De zanger van de band The Foo Fighters, die in juni ook op Pinkpop staat, Dave Grohl heeft hard uitgehaald naar de makers van de populaire serie Glee. De makers zouden te veel druk zetten op bands om toestemming te geven om hun tracks in de serie te laten gebruiken.

"Het is aan de band zelf om nee tegen de makers te zeggen, je moet niet verplicht aan fucking Glee meedoen", vertelt Grohl in een interview met The Hollywood Reporter. "En als je nee zegt, is de bedenker van Glee zo beledigd dat je niet smeekt om in zijn fucking show te zitten... fuck die gozer omdat hij denkt dat alles en iedereen in zijn show wil komen."

Grohl ging ook even verder over een conflict tussen Ryan Murphy, de bedenker van de populaire show Glee, en Kings of Leon, die ook dit jaar op Pinkpop te zien zal zijn. Murphy was erg boos dat Kings of Leon niet in zijn show wilde. In The Hollywood Reporter reageerde Murphy fel op de afwijzing: "Fuck you, Kings of Leon. Jullie zijn een stel egocentrische klootzakken. Ze zien niet in dat kinderen die op tv zien dat iemand van dezelfde leeftijd Kings of Leon zingt zelf ook besluiten wat te gaan doen met muziek. Het is net zoiets als haten op kunst. Je kunt Glee leuk vinden of niet, maar het gaat er uiteindelijk om dat we kinderen aansporen om iets met muziek te gaan doen."

Drummer Nathan Followill van Kings of Leon heeft gereageerd op het betoog van Murphy: "Lieve Ryan Murphy, laat het los. Ga naar een therapeut, neem een manicure, koop een nieuwe bh. Houd je mond en focus jezelf op hoe je 7-jarige kinderen fuck leert zeggen."


Dave Grohl: Fuck you Glee (Foto: Novum)