Trucker krijgt werkstraf voor fataal ongeval

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Noord-Brabantse Reek moet een werkstraf van honderd uur uitvoeren voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Tuil. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald.

De man reed in februari 2009 een 12-jarige jongen dood toen hij met zijn voertuig op de provinciale weg langs de Gelderse plaats over een middengeleider reed. De jongen stond daar met zijn fiets te wachten. Hij werd aangereden en overleed aan zijn verwondingen.

De chauffeur verklaarde dat hij een black-out had gekregen. De rechtbank ging daar niet in mee. Wel gaat de rechtbank ervan uit dat de man zich niet goed voelde door steken in de borst. Juist om die reden had hij zorg moeten dragen voor de veiligheid van andere verkeersdeelnemers en niet moeten doorrijden.

De rechtbank legde de man naast de werkstraf een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar op met een proeftijd van twee jaar. Bij het opleggen van de straf hield de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de man en het feit dat hij grote betrokkenheid toonde bij de familie van het slachtoffer.