Square Enix wil tweede gamestudio in Canada

De Japanse game-uitgever Square Enix overweegt een tweede gamestudio te openen in Canada. Het bedrijf achter onder andere de Final Fantasy-serie wil gebruikmaken van het belastingvoordeel dat geldt voor de game-industrie in het land. Dat schrijft het Canadese persbureau La Presse Affaires.

Een vestiging in Montreal lijkt de meest logische keuze. De nieuwe gamestudio kan dan gemakkelijk samenwerken met Eidos Montreal, een onderdeel van de Japanse game-uitgever. Bovendien deelt de provincie Quebec, waarin Montreal ligt, subsidies uit. Game-uitgever THQ en Warner Bros Interactive kregen respectievelijk 2,2 en 5,1 miljoen euro subsidie toen zij een gamestudio openden.

Square Enix nam in 2009 game-uitgever Eidos over en heeft hierdoor gamestudio Eidos Montreal, met 300 werknemers, in handen. Deus Ex: Human Revolution is de eerste game van de gamestudio. Het actiespel wordt 26 augustus op de markt gebracht voor pc, Xbox 360 en Playstation 3.

Andere gamebedrijven hebben ook gamestudio's in Montreal. Electronic Arts heeft 800 medewerkers in de Canadese stad, terwijl Ubisoft Montreal meer dan 2100 medewerkers telt.