'Cruijff wijst uitnodiging Coronel af'

Johan Cruijff zal voorlopig niet ingaan op de uitnodiging van Ajax-voorzitter Uri Coronel om zitting te nemen in de raad van commissarissen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Cruijff kiest ervoor om de invoering van het rapport van het technisch platform van dichtbij te volgen.

In de RvC kan Cruijff slechts een toezichthoudende rol vervullen, waardoor zijn invloed beperkt blijft. Bovendien moet hij zich dan conformeren aan de wens van de meerderheid van de RvC.

Als Cruijff tegenwerking merkt op zijn technisch rapport, kan de oud-speler mogelijk alsnog besluiten met een paar anderen zitting te nemen in de RvC. Met meerdere mensen kunnen er op die positie alsnog veranderingen doorgevoerd worden. Cruijff heeft deze week zijn plan van aanpak 'ingeleverd' bij de clubleiding.

Het is de bedoeling dat Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Frank de Boer het technische beleid van de club gaan uitzetten. Cruijff, die zelf een aansturende rol heeft, is sinds september 2010 op de deur aan het kloppen bij Ajax. Sinds een paar maanden zijn algemeen directeur Rik van den Boog en Cruijff on speaking terms.