De Riddler is beter dan Batman in Arkham City

De laatste tijd horen we veel over Rocksteady's pareltje in wording: Batman: Arkham City. De actie-game moet eind dit jaar gaan verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en introduceert nieuwe omgevingen, nieuwe vijanden en meer content dan de vorige game. Kijk vlug de nieuwste trailer van de game.

In een interview met VG247 laat game manager Dax Ginn een hoop los over Batman Arkham City. Er is een dynamische oorlog gaande tussen de Joker en zijn troepen en Twoface en zijn troepen. Ieder bezit verschillende delen van de stad, maar de grenzen zijn vaag. Rocksteady heeft hard gewerkt om elk gebied de juiste sfeer mee te geven: "So our art team has really put a lot of effort in making that sort of transition between one turf zone to another – really helping the player feel like they’re making a physical transition into another emotional space."

De detective-modus uit Arkham Asylum biedt spelers de mogelijkheid om verder te kijken dan de neus van Batman lang is zonder gadgets. Ginn en zijn team ondervonden dat deze modus te veel van het goede was en zijn op zoek gegaan naar een balans in het gebruik van de modus: "we’ve addressed those concerns and adjusted that balance of what detective mode gives you, so that if there’s a situation requiring it, you use it for that. You don’t just leave it on." 

VG247 heeft tevens een korte trailer mogen zien waarin de terugkeer van de Riddler een feit is geworden. Hij is ditmaal aanwezig in fysieke vorm om Batman te bedreigen. In de trailer houdt hij een vrouw gevangen en spreekt hij de woorden "You will know that the Riddler is better than you." Hieronder hebben we een eerste screenshot van de Riddler. Wil je meer lezen over Arkham City? Lees dan het gehele interview hier.