Xavi onder de indruk van Abidal

Xavi is onder de indruk van de manier waarop Eric Abidal zich voorbereidt op de operatie aan zijn lever. Bij de Fransman is een tumor ontdekt.

Abidal moet donderdag worden geopereerd. Pas daarna zal duidelijk worden of de tumor kwaadaardig is. "Eric is heel sterk, in mentaal opzicht is hij één van de sterkste personen die ik ken. Hij is een voorbeeld voor al zijn ploeggenoten", reageert ploeggenoot Xavi volgens Sky Sports.

De middenvelder van Barcelona weet ook te vertellen dat Abidal zeer optimistisch is. "We waren verrast toen we zagen in wat voor staat hij nu nog is. Hij zei ons dat zulke gebeurtenissen nu eenmaal bij het leven horen." Abidal (31) staat sinds 2007 onder contract bij Barcelona. Hij is dit seizoen uitgegroeid tot een onmisbare speler.

Volgens Xavi is het nieuws over zijn teammaat één van de moeilijkste momenten uit zijn carrière. "We moeten ervoor zorgen dat we hierdoor een nóg sterker team worden. Het moet zo min mogelijk effect hebben op de resultaten. Het leven gaat door", besluit de spelmaker van Barça.