Verheijen leidt olympische jeugddelegatie

Carl Verheijen wordt chef de mission van het Nederlands Jeugd Olympisch Team. Dat heeft sportkoepel NOCNSF vandaag bekendgemaakt. De voormalig langebaanschaatser treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader. Eddy Verheijen was chef de mission van Nederland bij de Olympische Spelen van 2006 in Turijn, waar Carl als sporter actief was.

In januari wordt de eerste editie van de Jeugd Olympisch Spelen in het Oostenrijkse Innsbruck gehouden. De Jeugd Olympische Winterspelen, voor sporters tussen de 14 en 18 jaar, volgen op de zomereditie van Singapore 2010, waar een Nederlands team deelnam.

"Ik heb er veel zin in", zegt de 35-jarige Verheijen, die vorig jaar na de Olympische Spelen van Vancouver stopte. "Na het afsluiten van mijn actieve topsportcarrière heb ik me gestort op mijn gezin en op het afronden van mijn studie. Nu wil ik graag mijn ervaring en kennis als topsporter en als organisator delen met de topsportwereld."

NOCNSF streeft er naar om steeds meer oud-topsporters in te zetten. "Zij weten als geen ander waar het in de topsport om draait", licht technisch directeur Maurits Hendriks toe. "De inzet van Carl als chef de mission van het Nederlands Jeugd Olympisch Team is hier ook een goed voorbeeld van."


Verheijen leidt olympische jeugddelegatie (Foto: Novum)