Magath ontslagen bij Schalke 04

Schalke 04 heeft trainer Felix Magath de laan uitgestuurd. Eerder leek het er nog op dat Magath de club pas in de zomer zou verlaten, maar het huwelijk tussen de trainer en de club viel niet meer te redden. Schalke 04 heeft inmiddels op de clubwebsite bekend gemaakt dat Magath per direct vertrekt.

"Vanuit de club gezien zijn er zeer goede redenen voor dit besluit", zegt voorzitter Clemens Tönnies. "Deze maken we niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat wat we hebben besloten in het belang van Schalke 04 is." Magath maakte ook deel uit van de raad van commissarissen van de Duitse club.

In de Duitse media gingen deze week al de geruchten dat het ontslag van Magath woensdag op de raadsvergadering van Schalke bekend zou worden gemaakt. Schalke kent een slecht seizoen in de Bundesliga en staat nu tiende. In de Champions League werd echter de kwartfinale bereikt door Valencia te verslaan en de ploeg staat ook in de finale van de Duitse beker.

Fans lieten vorige week weten het niet eens te zijn met het mogelijke vertrek van de trainer en wilden een speciale vergadering beleggen, waarin een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen gekozen zou worden. Op dit moment is Clemens Tönnies nog de voorzitter.