Tom Hanks in piratenfilm

De kans is groot dat Tom Hanks (Forrest Gump, Saving Private Ryan) de rol van Capt. Richard Philips gaat spelen in een tot op dit moment ongetiteld project. Philips was de kapitein van de MV Maersk Alabama, toen het schip in april 2009 werd gekaapt door Somalische piraten.

Philips is wereldwijd bekend doordat hij zich vrijwillig liet gijzelen, in ruil voor de bescherming van zijn bemanning. Na een drietal dagen in de gevangenis, werd hij gered door een team van de Navy SEALs. Tijdens deze reddingsactie werden drie Somalische piraten gedood.

Het project is gebaseerd op de memoires van Philips, genaamd A Captain's Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea. Vorig jaar werd de verfilming al aangekondigd door producenten Michael DeLuca, Kevin Spacey, Dana Brunetti and Scott Rudin, die eerder verantwoordelijk waren voor The Social Network. De regisseur die dit project moet leiden is nog niet bekend. Wel is het duidelijk dat Billy Ray (The Hunger Games, State of Play) inmiddels is ingehuurd om het script te schrijven.

Tom Hanks
Tom Hanks is eerste gegadigde om rol van kapitein te spelen