Alonso schrijft McLaren niet af

Ferrari-coureur Fernando Alonso vindt het veel te vroeg om McLaren nu al voor dit Formule 1-seizoen af te schrijven. Het Britse team lijkt ten opzichte van Ferrari en Red Bull achter te liggen, zowel qua snelheid als betrouwbaarheid, maar dat zegt Alonso allemaal niets.

"Ze zijn veel beter dan het nu lijkt. De wintertesten geven geen duidelijk beeld weer. Misschien hadden ze iets meer verwacht, afgaande op wat ze gezegd hebben," zei Alonso tegen El Pais. "Misschien zitten ze nu op het niveau van de besten, terwijl ze verwacht hadden ver vooraan te staan. We zullen het in Australië zien. McLaren gaat niet voor plaats tien vechten, maar voor een plek dicht bij het podium."

Alonso ging ook in op zijn commentaar over Michael Schumacher eerder deze winter. Het leek er op dat de Ferrari-rijder zei dat hij Schumacher vreesde, maar nu legt hij uit dat hij zeer veel respect voor de Duitser heeft. Hij weet namelijk dat de 42-jarige Schumi een situatie in zijn voordeel om kan draaien. "De twee Red Bulls zijn in theorie de favoriet, maar met de verbeteringen die Mercedes doorgevoerd heeft zal Michael zeer competitief zijn."