Olsen bezorgd: "Eriksen speelt teveel"

Morten Olsen bekijkt de ontwikkeling van Christian Eriksen bij Ajax met argusogen. De Deense bondscoach vreest voor overbelasting.

Olsen besloot Eriksen recentelijk opnieuw op te roepen voor het Deense nationale elftal. Eind maart spelen de Scandinaviërs de belangrijke kwalificatie-interland tegen Noorwegen. Eriksen is bij de Denen inmiddels een vaste waarde, wat hij ook is bij Ajax. Olsen vraagt zich af of de vele wedstrijden die de aanvallende middenvelder momenteel speelt een positief effect zal hebben.

"Hij speelt teveel. Het is goed dat onze spelers zoveel speeltijd krijgen, maar de laatste maand heeft hij continu om de paar dagen gereisd en gespeeld", stelt Olsen op een persconferentie. "Dat is vooral voor jonge spelers erg belastend. Het moet niet teveel worden."

Waar Eriksen het onder Martin Jol vaak moest doen met een plaats op de bank, schenkt Frank de Boer wél het volledige vertrouwen aan de jongeling. Eriksen betaalt dat vertrouwen ondanks zijn jonge leeftijd wekelijks terug, zo ook afgelopen zondag tegen Willem II. Hij speelde niet eens groots, maar scoorde wel een prima doelpunt in de slotfase.