Gesink: "Windtunnel betaalt zich uit"

Robert Gesink lijkt eindelijk zijn draai in de tijdritten gevonden te hebben. Na winst in de tijdrit van de Ronde van Oman, kwam vandaag een knappe negende plaats in de sterk bezette tijdrit tijdens de Tirreno - Adriatico. De Rabobankrenner denk dat zijn windtunneltests afgelopen winter hiervoor aan de basis lagen.

"Die betaalt zich nu uit," zei Gesink, die op 27 seconden finishte van winnaar Fabian Cancellara, tegen Rabosport. "Mijn aerodynamische positie is sterk verbeterd. Vandaag kon ik dat de hele rit goed volhouden. Daar zit heel veel winst in. We moeten natuurlijk nog wel afwachten hoe dit gaat in een langere tijdrit, maar de winst is er in elk geval en het gevoel erover is natuurlijk ook prima. Wat wil je, na de overwinning in de tijdrit Oman en nu de beste klassementsrenner in de tijdrit van deze ronde."

"Ik heb in deze ronde heel veel te danken gehad aan de ploeg. Zonder het goede werk en het goede rijden in de ploegentijdrit was deze topklassering er echt niet uitgekomen. Ik ben in de lastige etappes ook heel goed gebracht door de jongens. Daarvoor niets dan hulde. Zij hebben de basis gelegd voor deze mooie eindklassering."