FBI krijgt kopie harde schijf Joran

Agenten van de FBI hebben maandagmiddag in de Peruaanse hoofdstad Lima een kopie van de harde schijf van de laptop van Joran van der Sloot gekregen. De Amerikaanse federale politie hoopt informatie te vinden over de verdwijning van Natalee Holloway, laat Van der Sloots advocaat Máximo Altez weten.

Naast Altez waren de vader van de omgekomen Stephany Flores en de advocaat van de familie, Edward Alvarez, maandag aanwezig. Altez beklaagt zich dat allen op stel en sprong samen moesten komen voor het overhandigen van de harde schijf door de Peruaanse politie.

Van der Sloot zit sinds begin juni vorig jaar vast in Peru omdat hij verdacht wordt van de moord en beroving van Flores. Ook is hij hoofdverdachte in de zaak van de verdwijning van Natalee Holloway die in 2005 op Aruba verdween. In de Verenigde Staten wordt hij ook verdacht van oplichting en afpersing. Hoe lang het onderzoek naar de harde schijf van de laptop gaat duren is onbekend.

De Peruaanse justitie wil dat Van der Sloot dertig jaar de cel in gaat. Altez stelt dat Van der Sloot vanuit een 'sterke emotie' in een opwelling handelde en maximaal vijf jaar cel mag krijgen.


Joran van der Sloot (Foto: Novum)