Drietal opgepakt voor fraude internetbankieren

Twee mannen en een meisje uit Naaldwijk zijn maandag opgepakt op verdenking van fraude met het online betalingssysteem iDEAL. De drie zouden voor in ieder geval ruim 70.000 euro hebben gefraudeerd, hoewel wordt verwacht dat dit bedrag nog oploopt. Dat meldt de politie maandag.

De 19- en 22-jarige mannen en het 17-jarige meisje worden ervan verdacht van ten minste negen personen op slinkse wijze hun bankgegevens te hebben achterhaald. Ze werden in chatgesprekken verleid op bepaalde links te klikken en hun beveiligingscodes af te staan.

Vervolgens boekten ze hoge geldbedragen via internetbankieren van de rekeningen van de slachtoffers naar verschillende rekeningen. Uiteindelijk werd het geld doorgesluisd naar de rekening van een van de verdachten en werd het opgenomen.

De fraude kwam aan het licht nadat de slachtoffers zagen dat op onverklaarbare wijze grote bedragen van hun rekening waren afgeschreven. Ze namen contact op met hun bank en deden aangifte. De banken hebben eveneens aangifte gedaan.

De politie sluit niet uit dat nog meer mensen slachtoffer zijn geworden van het trio.