'Thief-klasse Guild Wars 2 vergt meer finesse'

In een interview met Games on Net heeft lead designer van Guild Wars 2, Eric Flannum, gezegd dat de Thief-klasse in Guild Wars 2 meer finesse vergt om te spelen dan andere klassen. Niet dat de andere klassen saai zijn, maar wel iets toegankelijker. De Thief kan een hoop rollen vervullen in de MMO van ArenaNet.

Flannum heeft daarnaast gezegd dat het attribuut-systeem in Guild Wars 2 is veranderd, en dat alle klassen kunnen putten uit een gedeeld attributenschema. "Deze attributen zijn power, precision, vitality en toughness" zei Flannum, "We gebruiken dit systeem zo dat alle attributen door alle klassen worden gewaardeerd en om te voorkomen dat er verkeerde karakterkeuzes worden gemaakt door punten in de verkeerde attributen worden geinvesteerd. Een gedeeld schema van attributen geeft ook de mogelijkheid om meer soorten uitrusting te dragen."

"Het kwam in Guild Wars 1 regelmatig voor dat je een staf vond die alleen te gebruiken is door een speciale soort Elemantalist. In Guild Wars is dit niet meer het probleem en kom je sneller uitrusting tegen die ook bruikbaar is voor je huidige build."