Kijkers minder gek op Jack

Het aantal kijkers voor 'Iedereen Is Gek Op Jack' is zaterdagavond flink verminderd. De comedy van Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge trok volgens Stichting KijkOnderzoek 1,48 miljoen mensen. De eerdere twee afleveringen van het RTL 4-programma trokken respectievelijk nog 2,2 en 2,04 miljoen mensen.

Ondanks de nog prima kijkcijfers beginnen de donkere wolken boven de comedyshow zich te verzamelen. Kijkers en critici klagen namelijk steen en been over het volgens hen ermbarmelijke niveau van het programma, dat een 100 procent-kopie is van het Amerikaanse Everybody Loves Raymond.

"Dit is zo slecht dat ik het wil slaan", zo klaagt een gebruiker op het FOK!-forum. "Een serie voor de laagste vorm van menselijk leven", vult een andere user aan. "Wat tenenkrommend slecht! Kreeg plaatsvervangende schaamte van hoe niet-grappig het was. Volgens mij is Secret Story nog spannender", zegt een derde gebruiker.

Ook critici worden bepaald niet blij van het nieuwe project van Linda de Mol. Volkskrant-recensent Jean-Pierre Geelen haalde eerder deze week uit naar Iedereen Is Gek Op Jack. Hij begreep niet waarom er 2 miljoen mensen naar keken: "Raadselachtig. Want Gek Op Jack is niet zo leuk. Te uitgesponnen, te geforceerd."

De vermeende lachband is volgens Geelen irritant: "Weliswaar beweerde Linda de Mol -vast naar waarheid- dat de lach is opgenomen van publiek dat naar de uitzendingen keek, maar het effect is net zo dodelijk als anders. Vooral wanneer die lach misplaatst is. Zaterdag: Jack maant zijn vrouw tot spoed voor een bioscoopbezoek. Vanaf de trap naar boven: 'Schiet nou op, want ik wil aan het gangpad zitten!' En dan een lachsalvo. Raadselachtig."


RTL 4-comedy Iedereen Is Gek Op Jack scoort flink minder kijkers