[Update] Forumban zorgt voor onspeelbare Dragon Age II

Een ban krijgen op een forum is nooit leuk. Vieze plaatjes posten, mensen beledigen of gewoon ronduit vervelend zijn, het zijn allemaal legitieme redenen om iemand voor een bepaalde tijd te bannen van een bepaald forum. Zo was de user 'vware' voor 72 uur van het Bioware-forum verbannen, maar dat was niet zijn ergste probleem.

De reden dat hij was verbannen was al redelijk curieus, hij had namelijk een post gemaakt waarin het volgende stond: "Have you sold your souls to the EA devil?" Hiermee wilde hij aantonen dat Bioware zijn ziel aan EA had verkocht en daardoor sneller games uitbracht die tevens minder kwaliteit bieden. Maar deze ban zorgde er ook voor dat al zijn EA-spellen niet meer werkten op zijn pc. Wat de beste man ook deed, een forumban staat bij EA direct aan een algehele ban van je account, waardoor de user 'vware' zijn net gekochte Dragon Age II niet kon activeren en spelen.

Een moderator op het forum reageerde op deze kwestie en hij zei dat het inderdaad zo is dat een ban op een forum invloed kan hebben op de games:
''EA Community bans come down from a different department and are the result of someone hitting the REPORT POST button. These bans can affect access to your game and/or DLC.'' Deze moderator sloot in passende vorm af met ''End of line''.

Update: de hele situatie is blijkbaar een "foutje, bedankt" Volgens de moderator was er een fout in het systeem geslopen dat het volledige account van de user op slot zette in plaats van alleen een ban op het forum. EA heeft de gebruiker meteen weer unbanned van de spellen en excuses aangeboden.