Di Gregorio wint regenrit Parijs-Nice

Rémy di Gregorio heeft de zevende etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Fransman van Astana sprong op iets meer dan tien kilometer voor de finish weg en hield op de meet vijf seconden over op het door Samuel Sanchez en Rigoberto Uran aangevoerde peloton. De leiderstrui blijft in handen van Tony Martin (HTC-Highroad).

De etappe werd kleur gegeven door een lange ontsnapping van Karsten Kroon (BMC Racing) en Eric Berthou (Bretagne-Schuller) die na 82 kilometer wegsprongen. Het duo kreeg een maximale voorsprong van net geen zeven minuten, maar bij het ingaan van de eerste van twee plaatselijke omlopen van achttien kilometer haakte Berthou af.

Kroon ging vervolgens alleen door, maar zag op dertien kilometer van de finish de futiliteit van zijn inspanningen in. Di Gregorio besloot daarna in de aanval te gaan en pakte snel achttien seconden op het peloton. In de laatste kilometers ging de man uit Marseille nog bijna onderuit op de door de regen glad geworden weg, maar hij bewaarde net zijn evenwicht.