De Jong: "Beste seizoen uit carrière"

Bob de Jong veroverde vandaag een nieuwe wereldtitel bij de WK afstanden in Inzell. Na de winst van gisteren op de 5.000 meter was hij vandaag ook op de 10 kilometer het sterkste. In tegenstelling tot gisteren had hij dit keer weinig te klagen over zijn snelle race, wat resulteerde in de tweede tijd ooit (12.48,20).

"Ik wilde heel hard rijden hier vandaag, dat kwam er ook gelukkig ook uit," zei De Jong, die de tweede tijd ooit noteerde, tegen de NOS. "De wereldtitel telt, een wereldrecord was mooi meegnomen. Het was een goede race, ik had Lee onder controle. Hij liet zich veel te ver doorglijden op het einde van de bocht."

"Ik was niet bang voor Lee, het plan was om hem op tijd kwijt te raken. Gelukkig lukte dat na twaalf ronden, daarna trok ik even door zodat hij niet meer in de buurt kon komen."

"Dit is absoluut het mooiste seizoen uit mn carrière. Zelfs bij de vijf kilometer, die me niet helemaal ligt, wist ik dat ik goud ging pakken. Als je dan ook nog de tien kilometer wint, is dat natuurlijk fantastisch," besloot De Jong.