Schweinsteiger flirt met Real Madrid

Hij verlengde onlangs zijn contract bij Bayern München, maar toch flirt Bastian Schweinsteiger openlijk met Real Madrid. Tegen het Duitse Sport1 zei de Duitse middenvelder: "Real Madrid maakt erg veel indruk op me. Ik ben blij voor Mesut Özil en Sami Khedia dat ze daar regelmatig spelen."

De jonge Duitse internationals Özil (22 jaar) en Khedira (23) kwamen vorig jaar van respectievelijk Werder Bremen en VfB Stuttgart naar de Koninklijke. Ook Real Madrid-trainer Mourinho, die onder vuur ligt bij Real Madrid, krijgt de loftrompet over zich te horen van de Duitse international. "Ik heb altijd al gezegd dat Mourinho een zeer goede coach is." Over een mogelijk vertrek naar Madrid sprak hij ook al. "Als Real me echt wil hebben, wordt het zeer duur voor ze."

Maar aan het eind van het gesprek sprak Schweinsteiger toch zijn liefde uit voor Bayern München, de club waar hij sinds 2002 voor speelt en bij welke hij recentelijk dus zijn contract heeft verlengd tot 2016. "Maar ik ben toch overtuigd dat Bayern het beste team voor mij is."