Gooische Vrouwen al goed voor goud

De bioscoopfilm Gooische Vrouwen heeft donderdag op de eerste dag goud verdiend. Mede dankzij voorpremières die op veertien plaatsen werden gehouden en de speciale Ladies Night zijn er al meer dan 110 duizend mensen op de film afgekomen.

"Het is hard gegaan, na de premières en de Ladies Night stond de teller al op 75 duizend kaarten", vertelt een woordvoerder van Independent Films aan Novum Nieuws. De openingsavond van Gooische Vrouwen trok donderdag 37.393 bezoekers naar de bioscoop. De film Komt een Vrouw bij de Dokter had in 2009 op de eerste dag 32.787 bezoekers.

Hoofdrolspelers Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Susan Visser waren dinsdag op de rode loper te zien voor de voorpremière in het Amsterdamse Delamar Theater. Lies Visschedijk, de vierde Gooische dame, was de grote afwezige. Zij kwam pas na de voorstelling vanwege andere verplichtingen.

Gooische Vrouwen is gebaseerd op de gelijknamige dramaserie, waarin het leven van vier vrouwen uit het Gooi centraal staat. In de film pakken de dames hun koffers om vakantie te vieren in Frankrijk en weer tot zichzelf te komen.


Gooische Vrouwen al goed voor goud (Foto: Novum)