Beslag op 300 duizend Playstations opgeheven

Sony heeft donderdag een kort geding om het gebruik van Blu-ray-technologie in de Playstation 3 gewonnen van LG Electronics. Het beslag dat gelegd was op driehonderdduizend spelcomputers moet volgens de rechtbank in Den Haag vrijdag om 11.00 uur worden opgeheven. Daarnaast moet LG opdraaien voor de proceskosten van Sony, 130 duizend euro.

De Playstation 3-spelcomputers werden sinds 28 februari in Nederland achtergehouden door politie en douane. LG moet de opheffing van de beslaglegging melden bij de Belastingdienst. Voor elke dag dat het Koreaanse bedrijf dit niet doet, moet het een boete van 200 duizend euro betalen.

De Koreaanse hardwaregigant had Sony aangeklaagd omdat de Japanse concurrent zonder toestemming gebruik zou maken van de Blu-ray-licentie. Dit probleem is met de uitspraak van de rechtbank nog niet opgelost. Nederland is een belangrijk doorvoerland vanuit Azië naar andere landen in Europa. Op 18 november begint een bodemprocedure om te bepalen of Sony daadwerkelijk patentbreuk heeft gepleegd.