Madonna regisseert debuterende dochter Lourdes

De 14-jarige Lourdes Leon heeft een klein rolletje in de film W.E. die haar moeder Madonna regisseert. Ze speelt de jonge versie van de hoofdpersoon, een rol van Abbie Comish. Dat vertelde de actrice aan de Amerikaanse muziekzender MTV.

Leon speelt haar eerste filmrol onder de naam Lola Leon. "Ze is een superschattige, jongere versie van het karakter dat ik speel", zegt de 28-jarige Comish.

W.E. is een romantisch drama over een jonge vrouw die is geobsedeerd door de affaire tussen de Britse koning Edward VIII en de Amerikaanse Wallis Simpson, een gescheiden vrouw. De Koning deed in 1936 afstand van de troon om met haar te trouwen.

Madonna heeft ook het scenario van de film geschreven. Volgens Comish is Madonna een geboren filmmaker. "Het zit in haar natuur", vindt de actrice. "Ze is een heel slimme vrouw, die erg belezen is." Comish is vanaf april in de Nederlandse bioscopen te zien in de thriller Limitless, waarin ook Robert de Niro speelt.

W.E. is de tweede film die Madonna regisseert. Haar regiedebuut Filth and Wisdom uit 2008 werd matig ontvangen. De zangeres hoopt dat haar nieuwe film deze zomer in première kan gaan tijdens het filmfestival van Venetië.


Madonna regisseert debuterende dochter Lourdes (Foto: Novum)